• Arnaud Vannecke

Vaak voorkomende voorvoet klachten.

Bijgewerkt op: 23 nov. 2018

Pijn aan de bal van de voet al dan niet tijdens het sporten? Blijf er niet mee lopen en lees zeker eens onderstaande informatie!

28 botten, tientallen gewrichten, spieren en ligamenten werken samen om onze voeten de hele dag te verplaatsen, stap na stap. De voet is als het ware de fundering van een gebouw, ons lichaam. Er bestaan meer dan 10 mogelijke diagnoses ter hoogte van de voorvoet alleen die uw dagelijkse activiteiten kunnen belemmeren of uw sportprestaties beïnvloeden.

Vaak voorkomende oorzaken van deze pijnlijke voorvoet kunnen zijn:

1) Morton’s Neuroma. Door een verdikking van de zenuw tussen het 2de en 3de en/of 3de en 4de middenvoetsbeentje ontstaat er een scherpe pijn met dikwijls een doof gevoel te hoogte van de tenen.

2) Stress fractuur. Een doffe pijn die ’s nachts soms meer voelbaar is dan overdag. Komt regelmatig voor bij sporters die een snelle stijging in afstand/snelheid implementeren in hun trainingsschema.

3) Scheur in de plantaire plaat. Deze plaat zorgt voor een verbinding tussen de middenvoetsbeentjes en de tenen om een goede stabiliteit te geven. Vaak vermeldt de patiënt hierbij dat er een klein steentje voelbaar is tijdens het stappen, een branderig gevoel, scherpe of stekende pijn voortdurend aanwezig is. Pijn neemt doorgaans toe na verloop van tijd.

Heeft u vragen of klachten, aarzel niet en maak een afspraak op: https://www.podoloogevergem.be/afspraak-maken


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven